ΤΟ Salamis Every Day Απελευθέρωση των Ελλήνων Στρατιωτικών Αμέσως .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στιγμιότυπα από απόπειρα προσέγγισης στους «Ανθρωποφάγους»


Στιγμιότυπα από απόπειρα προσέγγισης των βραχονησίδων «Ανθρωποφάγοι» ανέβασε στο Διαδίκτυο το samostimes.gr.
Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς, η ελληνική σημαία κυματίζει στον «Μεγάλο Ανθρωποφάγο».



Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Σβαρνιάς, δύο σκάφη του λιμενικού (φωτογραφίες), δεν επέτρεψαν την προσέγγιση. «Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται» είπε σχετικά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως την περασμένη Παρασκευή, 13 Απριλίου ομάδα νεαρών προσέγγισε την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και ύψωσε την ελληνική σημαία. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής, προσέγγισαν με τη σειρά τους της βραχονησίδα και κατέβασαν τη σημαία.
Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, είπε στον ΣΚΑΪ πως τα περί υποστολής της σημαίας στους Ανθρωποφάγους δεν επιβεβαιώνονται, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, είπε, μιλώντας στο Θέμα 104,6, πως «δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: